Thursday, February 21, 2013

သြားမ်ားကိုအေရာင္စြန္းထင္းေစေသာ အစား အစာမ်ား

၁။ ဝုိင္ ဝုိင္နီဟာ အက္စစ္ ဓာတ္မ်ားတဲ့ အခ်ဳိရည္ ျဖစ္ၿပီး သူ႔ဆီမွာ Chromogen နဲ႔ Tannins တို႔ပါဝင္ပါတယ္။ အဲဒီပစၥည္းေတြဟာ သြားကို အေရာင္စြန္းထင္းေစတဲ့ အဓိက တရားခံမ်ား ျဖစ္ၾကပါတယ္။ ဝုိင္နီလိုပဲ ဝုိင္အျဖဴကလည္း သြားေတြကို အႏၲရာယ္ ျဖစ္ေစပါတယ္။ ၂။ လက္ဖက္ရည္ ဝုိင္လိုပဲ သြားေတြကို အေရာင္ စြန္းေစတဲ့ Tannins ေတြ ပါဝင္ပါတယ္။ ေကာ္ဖီေတြဟာ Tochromogen ပါဝင္မႈျမင့္ေပမယ့္ သြားကို အေရာင္စြန္း ေစတဲ့ Tannin ပါဝင္မႈ ကေတာ့ နည္းတဲ့အတြက္ လက္ဖက္ရည္ ေသာက္တဲ့ သူေတြရဲ႕ သြားဟာ ေကာ္ဖီေသာက္သူေတြ ထက္ ပိုၿပီး အေရာင္ စြန္းႏိုင္ပါတယ္။ ၃။ ကိုလာ အက္စစ္ သဘာဝမ်ားၿပီး Chromogen မ်ားစြာပါတဲ့ ကိုလာဟာ သြားေတြကို သိသိသာသာ အေရာင္စြန္း ေစပါတယ္။ အေရာင္ေဖ်ာ့တဲ့ တျခားအေအး (Soft Drink) ေတြဟာလည္း အက္စစ္သဘာဝရွိၿပီး တျခား အစားအစာ ေတြေၾကာင့္ သြားေတြ အေရာင္ စြန္းရေအာင္ ကူညီ ေပးပါတယ္။ ခံုေပၚမွာ အေအးဘူး တင္ထားေလ့ရွိတဲ့သူေတြဟာ တျခားသူေတြထက္ ပိုၿပီး အေရာင္စြန္း လြယ္ပါတယ္။ ၄။ ျပင္းေသာ အခ်ဳိရည္ အက္စစ္ ပါဝင္မႈ ပိုမ်ားတဲ့ ရွတတ အခ်ဳိရည္ေတြဟာ သြားေတြရဲ႕ ေႂကြလႊာကို ဖ်က္ဆီးပစ္ၿပီး သြားေတြကို အေရာင္ စြန္းထင္း လြယ္ေစပါတယ္။ ၅။ ဘယ္ရီသီးမ်ား ဘလူး ဘယ္ရီသီး၊ ခရမ္းဘယ္ရီသီး၊ ခ်ယ္ရီ၊ စပ်စ္သီး အပါအဝင္၊ အေရာင္သိသာတဲ့ အသီးေတြ၊ ေဖ်ာ္ရည္၊ မုန္႔တို႔ဟာ သြားကို အေရာင္စြန္း ေစပါတယ္။ ၆။ ေဆာ့ ပဲငံျပာရည္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး sauce၊ Curry Sauce အပါအဝင္ တျခား အေရာင္ရင့္တဲ့ Sauce ေတြဟာ သြားကို အႏၲရာယ္ ျဖစ္ေစပါတယ္။ ၇။ အခ်ဳိ အခ်ဳိ၊ သၾကားလံုး၊ ပီေက စတာေတြမွာ သြားကို အေရာင္စြန္းထင္းေစတဲ့ အရာေတြ အမ်ားႀကီး ပါဝင္ပါတယ္။ ဒါေတြကို စားၿပီးလို႔ လွ်ာေလးဟာ အေရာင္စံု ျဖစ္ေနၿပီ ဆိုရင္ေတာ့ သင့္ရဲ႕ သြားလည္း မၾကာခင္ ဒီလိုမ်ဳိး ျဖစ္လာ ပါလိမ့္မယ္။ အၿမဲတမ္း စားေနတဲ့သူ မဟုတ္ရင္ေတာ့ ဒီျပႆနာကို သိပ္ၿပီး ႀကီးႀကီးက်ယ္က်ယ္ ခံစားရမွာ မဟုတ္ပါဘူး။ ဒီျပႆနာ ေတြကို ေရွာင္ၾကဥ္ဖို႔ အတြက္ဆိုရင္. . . (၁) ပိုက္ကိုအသံုးျပဳပါ ပိုက္ကေန တစ္ဆင့္ စုပ္ေသာက္ရင္ သြားေတြ အေရာင္စြန္းတာကို ထိန္းခ်ဳပ္ ႏိုင္ပါလိမ့္မယ္။ ပိုက္က ေသာက္တာေၾကာင့္ သြားနဲ႔ အရည္ထိေတြ႕မႈ နည္းသြားပါတယ္။ ဝိုင္၊ ေကာ္ဖီပူပူ တို႔ကို ပိုက္နဲ႔စုပ္ေသာက္ဖို႔ စိတ္မပါေပမယ့္ အေအး၊ ေဖ်ာ္ရည္၊ ေကာ္ဖီေအး၊ ကိုလာ တို႔ကိုေတာ့ ပိုက္နဲ႔ ေသာက္သင့္ပါတယ္။ (၂) ခ်က္ခ်င္း မ်ဳိခ်ပါ သြားကို အေရာင္ထင္းေစတဲ့ အေအးေတြ၊ အစားအစာေတြကို ခ်က္ခ်င္း မ်ဳိခ်တာကလည္း ကူညီ ႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ မမ်ဳိခ်ခင္ ေသေသခ်ာခ်ာ ဝါးဖို႔ေတာ့ လိုပါတယ္။ အစားအစာ ေတြကို ပါးစပ္ထဲ အၾကာႀကီး ငံုထားတာမ်ဳိးကို ေရွာင္သင့္ပါတယ္။ (၃) ပလုတ္က်င္းပါ အစာစားၿပီးတုိင္း သြားတုိက္ ဖို႔ဆုိတာ သိပ္အဆင္ မေျပပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ သြားေတြရဲ႕ ေႂကြလႊာဟာ အစာ စားၿပီးလို႔ မိနစ္ ၃၀ ေလာက္ ၾကာတဲ့အထိ သြားေတြကို ကာကြယ္ ေပးထား ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အရင္ဆံုး ေရနဲ႔ ပလုတ္က်င္းထားၿပီး ေနာက္မွ သြားတုိက္ပါ။ Ref; http://www.myawady.com.mm/mwdhealth/stories/163-2012-10-26-03-46-03 shared by >>>http://natureenergycare.blogspot.com/2012/10/blog-post_9685.html#more ဧဒင္ဥယ်ာဥ္ဆိုက္မွ

No comments:

Post a Comment